Kouzelný eintopf z rýžových nudlí

Eintopf z rýžových nudlí

Kouzelný eintopf z rýžových nudlí

Určitě to znáte. Často jste večer unavení a nechce se vám moc vařit teplá večeře. I když teplé jídlo do žaludku prostě potřebujeme.

Obchodní domy pro nás mají tisíce variant, jak si toto vaření usnadnit – polotovary, omáčky, mražená jídla a další. Tento recept vám nezabere o moc více času než ohřátí polotovaru z konzervy, ale zajisté bude zdravější. Pokud neznáte eintopf pokrmy (= jídla z jednoho hrnce), vyzkoušejte tuto jednoduchou „Itálii“, kterou si zaručeně oblíbíte.

 

Potřebné suroviny:

Rýžové nudle Lucka – 240 g

1 konzerva krájených rajčat

1 cibule

¼ pórku (zelená část)

4 stroužky česneku

1 lžička oregána

5 sušených rajčat

1 chilli paprička

50 g oliv

1 menší cuketa

Hrst čerstvé bazalky

Hrst baby špenátu

3 a půl hrnku zeleninového vývaru

Olivový olej

Sůl

Pepř

 

Postup přípravy:

  1. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Rajčata a cuketu na menší kousky a pórek na nudličky. Olivy můžete buď přepůlit, nebo klidně použijtevcelku.
  2. Do hrnce nalijte vývar a přidejte do něj vše, kromě špenátu. Přidejte i nevařené rýžové nudle.
  3. Hrnec přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar začne vařit, ztlumte plamen, odkryjte a vařte 6 – 7 minut. Občas směs promíchejte.
  4. Po 6 minutách přidejte špenát.
  5. Servírujte ihned. Dobrou chuť!

Kouzelný eintopf z rýžových nudlí

Eintopf z rýžových nudlí

Přidejte se k Lucce na Facebooku

a žádný recept Vám neuteče

 

Další recepty od Lucky

Rýžové nudle s arašídovou omáčkou
Thajské nudle