Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou s rýžovými vřeteny

Rýžové těstoviny s vepřovým masem

Vepřová krkovička s pepřovou omáčkou s rýžovými vřeteny

Doba přípravy: 35 minut

4 porce

Potřebné suroviny:

Vřetena – 1 balení

Smetana 30% ke šlehání – 150 ml

Vepřová krkovice s kostí, plátky vysoké – 800 g

Olej – 3 lžíce

Barevný pepř – trochu

Zelený pepř (nakládaný) – trochu

Sůl – trochu

Postup přípravy:

  • Vepřové plátky si vyndejte z lednice aspoň hodinu před přípravou, potřete je olejem, posolte a posypte lehce rozdrceným barevným pepřem z obou stran a nechte odpočívat.
  • Na rozehřátou pánev položte vepřové plátky a zprudka opečte po obou stranách, poté nechte odpočinout v troubě předehřáté na 50° cca 10 minut.
  • Na pánev, kde nám zbyl výpek z masa nalijeme smetanu, přidáme sůl, zelený pepř a zpěníme, aby nám omáčka zhoustla a lehce zhnědla.
  • Naservírujeme těstoviny s masem a přilijeme připravenou omáčkou.

Přidejte se k Lucce na Facebooku

a žádný recept Vám neuteče

 

Další recepty od Lucky

Salát z rýžových trubek
Rýžové těstoviny s lososem