Rýžové penne s ricottou a špenátem

rýžové těstoviny Lucka penne se špěnátem

Rýžové penne s ricottou a špenátem

Ty nejchutnější recepty bývají často ty nejjednodušší. Jinak tomu není ani u tohoto receptu, kdy s pomocí tří hlavních surovin docílíte výborné chuti s nostalgickou vzpomínkou na Itálii. Jednoduchou chuť perfektně doladíte sladším bílým vínem (například Pinot gris).

Potřebné suroviny:

1 bal. Rýžových penne

250 ml ricotty

Sůl

Pepř

1 cibule

1 bal. Rýžových penne Lucka

250 ml ricotty

Sůl

Pepř

1 cibule

 

Postup přípravy:

Rýžové těstoviny uvařte dle návodu na obalu.

Mezitím si na pánvi opečte na 1 lžíci oleji cibulku pokrájenou na malé kostičky. Jakmile bude cibulka dozlatova, dejte ji do misky, kam přidáte sůl, pepř, lahůdkové droždí, citronovou šťávu a ricottu. Vše rozmixujte na jemný krém. Pokud se vám směs zdá příliš tuhá, přidejte trošku vody.

Na pánvi orestujte na oleji česnek nakrájený na plátky. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte omytý špenát. Prudce restujte, dokud se špenát nezatáhne.

Uvařené těstoviny slijte a propláchněte studenou vodou. Promíchejte s ricottovou směsí a špenátem. Servírujte jen tak nebo s hoblinkami parmazánu.

Dobrou chuť!

Rýžově těstoviny Lucka s ricottou a špenátem
Rýžově těstoviny Lucka s ricottou a špenátem

 

Přidejte se k Lucce na Facebooku…

a žádný recept Vám neuteče

Další recepty od Lucky

 

Bezlepková pizza z rýžových nudlí