Rýžové šunkofleky bez lepku
Variace klasických šunkofleků, která navíc potěší každého bezlepkáře. Místo pšeničných těstovin si totiž pochutnáte na rýžových nudlích Lucka. Recept je velmi snadný a nenáročný na přípravu, která Vám zabere jen 20 minut.
Potřebné suroviny:
Sůl
Pepř
Olej
Postup přípravy:
Rýžové nudle dáme do vroucí osolené vody s trochou rostlinného oleje. Cca 5 min. povaříme a nudle zcedíme. Důležité je dobře je v sítku propláchnout studenou vodou, aby se nám nelepily a byly celistvé. Pro zjemnění můžeme přidat ještě lžičku oleje a promíchat. Vymažeme si zapékací mísu a dovnitř naskládáme vždy patro nudlí a zasypeme na jemno nakrájenou šunkou. U středně velké mísy vyjdou suroviny na 3-4 patra. Poté zalijeme rozšlehanými vejci s pepřem a solí. Zapékáme zakryté v předehřáté troubě na 180°C po dobu 20-ti minut. Posypeme z vrchu sýrem a dopečeme ještě 5 minut, aby se sýr krásně roztekl a vytvořil kůrku. A pak už si jen popřejeme dobrou chuť.
Přidejte se k Lucce na Facebooku
a žádný recept Vám neuteče
[gfb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/R%C3%BD%C5%BEov%C3%A9-t%C4%9Bstoviny-LUCKA-387463381435292″ fb_appid=”1365140483512317″ box_width=”420″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]