Kouzelný eintopf z rýžových nudlí
Určitě to znáte. Často jste večer unavení a nechce se vám moc vařit teplá večeře. I když teplé jídlo do žaludku prostě potřebujeme.
Obchodní domy pro nás mají tisíce variant, jak si toto vaření usnadnit – polotovary, omáčky, mražená jídla a další. Tento recept vám nezabere o moc více času než ohřátí polotovaru z konzervy, ale zajisté bude zdravější. Pokud neznáte eintopf pokrmy (= jídla z jednoho hrnce), vyzkoušejte tuto jednoduchou „Itálii“, kterou si zaručeně oblíbíte.
Potřebné suroviny:
Rýžové nudle Lucka – 240 g
1 konzerva krájených rajčat
1 cibule
¼ pórku (zelená část)
4 stroužky česneku
1 lžička oregána
5 sušených rajčat
1 chilli paprička
50 g oliv
1 menší cuketa
Hrst čerstvé bazalky
Hrst baby špenátu
3 a půl hrnku zeleninového vývaru
Olivový olej
Sůl
Pepř
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno. Rajčata a cuketu na menší kousky a pórek na nudličky. Olivy můžete buď přepůlit, nebo klidně použijtevcelku.
- Do hrnce nalijte vývar a přidejte do něj vše, kromě špenátu. Přidejte i nevařené rýžové nudle.
- Hrnec přikryjte a přiveďte k varu. Když se vývar začne vařit, ztlumte plamen, odkryjte a vařte 6 – 7 minut. Občas směs promíchejte.
- Po 6 minutách přidejte špenát.
- Servírujte ihned. Dobrou chuť!
Přidejte se k Lucce na Facebooku
a žádný recept Vám neuteče
[gfb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/R%C3%BD%C5%BEov%C3%A9-t%C4%9Bstoviny-LUCKA-387463381435292″ fb_appid=”1365140483512317″ box_width=”420″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]