Rýžové penne s ricottou a špenátem
Ty nejchutnější recepty bývají často ty nejjednodušší. Jinak tomu není ani u tohoto receptu, kdy s pomocí tří hlavních surovin docílíte výborné chuti s nostalgickou vzpomínkou na Itálii. Jednoduchou chuť perfektně doladíte sladším bílým vínem (například Pinot gris).
Potřebné suroviny:
1 bal. Rýžových penne
250 ml ricotty
Sůl
Pepř
1 cibule
1 bal. Rýžových penne Lucka
250 ml ricotty
Sůl
Pepř
1 cibule
Postup přípravy:
Rýžové těstoviny uvařte dle návodu na obalu.
Mezitím si na pánvi opečte na 1 lžíci oleji cibulku pokrájenou na malé kostičky. Jakmile bude cibulka dozlatova, dejte ji do misky, kam přidáte sůl, pepř, lahůdkové droždí, citronovou šťávu a ricottu. Vše rozmixujte na jemný krém. Pokud se vám směs zdá příliš tuhá, přidejte trošku vody.
Na pánvi orestujte na oleji česnek nakrájený na plátky. Jakmile začne česnek zlátnout, přidejte omytý špenát. Prudce restujte, dokud se špenát nezatáhne.
Uvařené těstoviny slijte a propláchněte studenou vodou. Promíchejte s ricottovou směsí a špenátem. Servírujte jen tak nebo s hoblinkami parmazánu.
Dobrou chuť!
Přidejte se k Lucce na Facebooku…
a žádný recept Vám neuteče
[gfb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/R%C3%BD%C5%BEov%C3%A9-t%C4%9Bstoviny-LUCKA-387463381435292″ fb_appid=”1365140483512317″ box_width=”420″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]
Další recepty od Lucky