Zapečené rýžové trubky s tvarohem a pudingem
Polovina z nás sladké obědy ve školní jídelně nenáviděla, druhá polovina je zbožňovala. Ať jste patřili do kterékoliv skupiny, věřte, že tento recept Vám zachutná. Rýžové trubky je ideální uvařit “al dente”, neboli tužší na skus. Díky tomu získáte skvělou konzistenci výsledného jídla a určitě byste se s touto variantou zavděčili i první skupině ze školních jídelen.
Potřebné suroviny:
Rýžové trubky Lucka – 240 g
250 g měkkého tvarohu
500 ml mléka
1 bal. Vanilkového pudingového prášku
Kůra a šťáva z 1 citronu
2 – 4 lžíce cukru (dle chuti)
1 lžička mleté vanilky (nebo 1 vanilkový cukr)
2 vejce
Ořechy či semínka dle chuti
Hrst rozinek
Rum
Skořice
Postup přípravy:
- Dopředu si namočte rozinky do rumu.
- Rýžové trubky uvařte „al dente“ (na skus). Maximálně po dobu uvedenou na obalu.
- Mezitím si dejte předehřát troubu na 180°C.
- V míse ušlehejte tvaroh, mléko, pudingový prášek, cukr, kůru a šťávu z citronu, vanilku a vejce. Do tvarohové směsi vmíchejte rozinky (klidně je vlijte i s rumem) a nasekané oříšky či semínka. Nakonec přidejte uvařené trubky. Důkladně těstoviny promíchejte a vlijte do pečícím papírem vyloženého vysokého plechu nebo skleněné zapékací formy(20 x 30 cm).
- Směs pečte, dokud nebudou těstoviny na povrchu zlatavé. Trvá to zhruba 20 – 25 minut.
- Před servírováním poprašte skořicí. Doporučuji servírovat s ovocem.
- Dobrou chuť!
Přidejte se k Lucce na Facebooku
a žádný recept Vám neuteče
[gfb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/R%C3%BD%C5%BEov%C3%A9-t%C4%9Bstoviny-LUCKA-387463381435292″ fb_appid=”1365140483512317″ box_width=”420″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]
Další recepty od Lucky