Rýžové smetanové penne s lososem na listovém špenátu
Doba přípravy: 30 minut
4 porce
Potřebné suroviny:
Penne – 1 balení
Losos steaky – 800 g
Smetana – 150 ml
Listový špenát – 2 hrsti
Česnek – 2 stroužky
Hladkolistá petržel – trochu na ozdobení
Barevný pepř – špetka
Sůl – špetka
Postup přípravy:
- Steaky z lososa si potřeme olejem, osolíme a lehce opepříme a ze všech opečeme stran dozlatova. Maso neděláme úplně skrz, vysušili bychom ho a ztratilo by svou výbornou chuť.
- Poté necháme odpočinout v troubě při 50°C přibližně 10 minut.
- Listy špenátu si propereme a necháme okapat.
- Mezitím si nakrájíme na plátky česnek a na oleji ho poté opečeme. Potom, co nám česnek zezlátne, přidáme špenát, sůl a na pánvi ho lehce prohřejeme. Listový špenát nepotřebuje dlouhé tepelné úpravy. Kdo má rád, může trochu smetany dát i do špenátu.
- Již uvařené penne dáme na rozehřátou pánev s trochou oleje a lehce opečeme, zalijeme trochou smetany pro zjemnění a přidáme na jemno nasekanou zelenou petržel.
- Steak servírujeme na hnízdo z listového špenátu, vedle hotových penne.
- Naservírujeme těstoviny s masem a přilijeme připravenou omáčkou.
Přidejte se k Lucce na Facebooku
a žádný recept Vám neuteče
[gfb_likebox fanpage_url=”https://www.facebook.com/R%C3%BD%C5%BEov%C3%A9-t%C4%9Bstoviny-LUCKA-387463381435292″ fb_appid=”1365140483512317″ box_width=”420″ box_height=”” colorscheme=”light” show_faces=”1″ show_header=”1″ show_stream=”0″ show_border=”1″ ]